Dyktige kokker velger Kjeldsberg Kaffe

Nå kan vi endelig avsløre at vi er blitt partner til Bocuse d’Or Norge og Stiftelsen Norsk Gastronomi! Sammen med Filip August Bendi og Team Norway blir Kjeldsberg Kaffe med til verdensfinalen i Lyon i januar 2023.

Les hele saken

Endelig – Ny resirkulerbar emballasje

Dette har vi jobbet med i mange år. Vi har testet og testet, uten at resultatet har blitt bra nok. Før nå. Norges ansvarlige kaffebrenneri Innholdet i posen har vært 100% Fairtrade eller Rainforest Alliance-sertifisert siden 2015. Vi er faktisk den eneste kaffeprodusenten i storskala i Norge som utelukkende produserer sertifisert kaffe, og det er..

Les hele saken

Reisebrev fra Colombia

Lyst til å smake? Vår gule kaffeserie inneholder kaffe fra Colombia Filtermalt / Filtermalt Mørkbrent / Hele Bønner / Hele Bønner Mørkbrent / Kokemalt / Presskanne..

Les hele saken

Arabica og Robusta – to ulike kaffesorter

Arabica og Robusta er to typer kaffeplanter som det høstes kaffebær fra. Disse to kaffeplantene har ulike egenskaper som setter smak på kaffebønnene – derfor oppgis det ofte på emballasjen til kaffen du kjøper om det er Arabica- eller Robustabønner i posen. Her i Norge, og i Norden generelt, er det Arabica som det produseres..

Les hele saken

Sertifisert kaffe – hva betyr det for meg?

I kaffebransjen skiller vi mellom sertifisert- og ikke-sertifisert kaffe. Er kaffen sertifisert kan vi lettere spore kaffen tilbake til kaffefarmen den er høstet fra. Dermed har vi bedre kontroll på hvordan menneskene, naturen og miljøet blir ivaretatt på reisen fra kaffebær til ferdig traktet kaffekopp her hjemme i Norge. I Kjeldsberg Kaffebrenneri er all kaffe..

Les hele saken

Slik lager du skikkelig god kaffe på kaffetrakter

Å lage en god kopp kaffe er ikke vanskelig, men med små grep så sørger du for at kaffen smaker skikkelig godt hver eneste gang. Her får du våre beste kaffetips til når du skal lage kaffe på kaffetrakter: Bruk filtermalt kaffe Pass på at du bruker riktig type kaffe til din kaffetrakter. På 1l..

Les hele saken

Kjeldsberg Kaffe + Bocuse d’Or Norge

Nå kan vi endelig avsløre at vi er blitt partner til Bocuse d’Or Norge og Stiftelsen Norsk Gastronomi! Sammen med Filip August Bendi og Team Norway blir Kjeldsberg Kaffe med til verdensfinalen i Lyon i januar 2023.

Les hele saken
Kjeldsberg Kaffe er kåret til Årets Kvalitetsbedrift 2021 av Rema 1000

Årets Kvalitetsbedrift 2021

Vi er kåret til Årets Kvalitetsbedrift 2021 av Rema 1000 Det er med stor stolthet vi mottar denne prisen fra Rema 1000 for vårt kvalitetsarbeid. Vi tror at vårt fokus på bærekraft, kvalitetsråvarer og godt håndverk er det som gjør at Kjeldsberg Kaffe vinner denne prisen. All kaffe vi produserer er sertifisert av Rainforest Alliance..

Les hele saken
Iskaffe med sugerør

Iskaffe til de varme sommerdagene

Sol og varme legger ikke en demper på kaffetørsten hos oss – og iskaffe er da en stor favoritt! Her får du vår gode oppskrift på iskaffe som er perfekt på varme sommerdager: Du trenger: 1,5 dl espresso eller sterk Kjeldsberg-kaffe, avkjølt 1 ss sukker eller annen søtning 2 dl valgfri melk Isbiter Fremgangsmåte: Fyll..

Les hele saken

Unikt kaffeprosjekt i samarbeid med Utviklingsfondet

Litt over ett år er gått siden Kjeldsberg Kaffebrenneri fikk storfint besøk av en liten gruppe småbønder fra Guatemala, som for første gang hadde tatt turen til Norge og Trondheim. Besøket var arrangert i samarbeid med Utviklingsfondet og formålet var å bli kjent med kaffebøndene for å høre om deres hverdag, og for å se..

Les hele saken