Kjeldsberg Kaffe + Bocuse d’Or Norge

Fra venstre Arne Sørivg (daglig leder Norsk Gastronomi), Jan Erik Glimsholt (adm.dir Kjeldsberg), Anita Krohn Traaseth (styreleder Norsk Gastronomi). Foto Helge Brekke

Nå kan vi endelig avsløre at vi er blitt partner til Bocuse d’Or Norge og Stiftelsen Norsk Gastronomi! Sammen med Filip August Bendi og Team Norway blir Kjeldsberg Kaffe med til verdensfinalen i Lyon i januar 2023.

Vi inngår en langsiktig samarbeidsavtale hvor vi sammen skal løfte gleden over den gode smaken og råvarer av høy kvalitet. Norsk Gastronomi har hatt en svært positiv utvikling – og Kjeldsberg Kaffe skal være med videre på reisen.

– Vi deler engasjementet for disse viktige verdiene og prinsippene. Det gir et veldig godt grunnlag for å spille hverandre gode gjennom dette samarbeidet. Kjeldsberg vokser i serveringsmarkedet, og tar gjennom samarbeidet også et viktig medansvar for rekruttering og den norske gastronomiens omdømme, sier Arne Sørvig, daglig leder i Stiftelsen Norsk gastronomi

Sammen med Stiftelsen Norsk Gastronomi og Team Norway ser vi frem til å dele lidenskapen for bærekraft, gode råvarer og smak i verdensklasse.

Stiftelsen Norsk Gastronomi

Bocuse d’Or Norge drives av Stiftelsen Norsk Gastronomi, som bistår verdens beste kokker til glede for all norsk mat gjennom sitt konkurranse- og utviklingssystem. Stiftelsen organiserer den norske kvalifiseringskonkurransen Årets kokk, samt det norske teamets deltakelse i Bocuse d’Or Europa og verdensfinalen i Bocuse d’Or.

Gjennom Årets unge kokk og Årets Juniorkokk utvikles de yngre talentene, og gjennom prosjekter som Mat som forteller™ og nettverk blant ledende norske kokker bidrar stiftelsen med kunnskap og inspirasjon til alle matinteresserte i og utenfor Norge. Det norske «Bocuse-akademiet», Foreningen Årets kokk Akademiet, legger de faglige premissene for stiftelsens arbeid.

Team Norway til verdensfinalen i januar 2023

Det norske laget som skal til verdensfinalen i Lyon i januar 2023 består av kandidat Filip August Bendi, commis Leon Haarberg Nilsen og coach Christopher W. Davidsen.

Bocuse d’Or

Bocuse d’Or er verdens mest prestisjefulle kokkekonkurranse, og har et enormt fokus satt på håndverk, faglighet og prestasjoner i verdensklasse. Konkurransen har siden sin første utgave i 1987 inspirert kokker over hele verden, og skaper sterke internasjonale nettverk mellom dyktige kokker over hele verden. 

Kilde: Stiftelsen Norsk Gastronomi

Bocuse d’Or Europe i Trondheim i 2024

Norge blir neste vertsland for den prestisjefylte konkurransen Bocuse d’Or Europe i 2024. Konkurransen vil finne sted i vår hjemby Trondheim, våren 2024.  

Bocuse d’Or Europe er den europeiske kvalifiseringskonkurransen for Bocuse d’Or, verdensmesterskapet i kokkekunst, hvor de ti beste kandidatene i denne konkurransen går videre til verdensfinalen i Lyon året etter. Den første europafinalen noensinne, ble lagt til Stavanger i 2008 med svært god suksess. 16 år etter er det altså Trondheim og Trøndelag som får det ærefulle oppdraget å være vertsby. 

Kilde: Stiftelsen Norsk Gastronomi

Flere nyheter