Vår kvalitetsprosess

I Kjeldsberg gjør vi vårt ypperste for at kaffen alltid skal være av utmerket kvalitet. Vi sikrer det ferdige produktet ved å være involvert gjennom hele prosessen, fra å plukke ut de beste bønnene og helt frem til kaffen pakkes inn i vår smaksbevarende emballasje.

Les mer om vår sertifiserte kaffe og miljøtiltakene våre her:

Steg 1

Råvarer

I over 160 år har vi valgt ut råvarer med største omhu. For å få en førsteklasses kvalitetskaffe begynner vi alltid med å finne partier vi har tro på.

Steg 2

Oppfølging

Vi får tilsendt små prøver av grønne, ubrente kaffebønner fra alle våre leverandører. De brenner, tilbereder og smakstester vi i vårt laboratorium for å sikre at kaffen oppfyller våre strenge krav til smak og farge.

Steg 3

Ankomst

Kaffen som kommer gjennom nåløyet, bestilles og fraktes til brenneriet i store sekker – i parti på 20 tonn om gangen.

Steg 4

Testing

Kort tid etter ankomst tas det prøver fra de rå kaffebønnene. Vår kvalitetssjef tester dem på ny for å sikre at kvaliteten er den samme som ble bestilt.

Steg 5

Brenning

Når den er godkjent lagres den i store siloer til den er klar for brenning. Den blir da en del av en større blanding på opp til to tonn som brennes om gangen.

Steg 6

Pakking

Etter brenning kvalitetssikrer vi igjen kaffens farge og smak. For å bevare aromaen pakkes kaffen umiddelbart etter kverning. Pakkingen foregår under kontinuerlig kontroll.