Vår kvalitetsprosess

I Kjeldsberg gjør vi vårt ypperste for at kaffen alltid skal være av utmerket kvalitet. Vi sikrer det ferdige produktet ved å være involvert gjennom hele prosessen, fra å plukke ut de beste bønnene og helt frem til kaffen pakkes inn i vår smaksbevarende emballasje.

Våre krav til smak og kvalitet er ufravikelige

Steg 1

Gode råvarer

I over 160 år har vi valgt ut råvarer med største omhu. For å få en førsteklasses kvalitetskaffe finner vi lovende partier med kaffe fra kaffefarmer som er sertifisert av Rainforest Alliance eller Fairtrade.

Steg 2

Flyprøve

Vi får dermed tilsendt små prøver av grønne, ubrente kaffebønner fra våre kaffeleverandører. I vårt laboratorium brenner vi kaffebærene, før vi tilbereder og smakstester kaffen. Dette for å sikre at kaffen oppfyller våre krav til smak og kvalitet.

Steg 3

Bestilling

Kaffen som oppfyller våre kvalitetskrav, bestilles og fraktes til brenneriet i store sekker – i parti på 20 tonn om gangen.

Steg 4

Ankomst

Ved ankomst tas det prøver fra de rå kaffebønnene. Vår kvalitetssjef tester dem på nytt for å sikre at kvaliteten er den samme som da kaffen ble bestilt.

Steg 5

Brenning

Når kaffen er godkjent på nytt, lagres den i store siloer til den er klar for brenning. Brenning foregår i flere batcher, 250kg om gangen.

Steg 6

Pakking

Etter brenning kvalitetssikrer vi igjen kaffens farge og smak. Så kvernes kaffen til riktig kverningsgrad, før den umiddelbart pakkes inn i emballasjen. Kort liggetid mellom brenning, kverning og pakking sikrer at kaffearomaene bevares.

Steg 7

Transport til utsalgssted

Til slutt så sendes kaffen ut fra brenneriet i Trondheim til utsalgsstedene, så kaffedrikkere i vårt langstrakte land får smake på den unike Kjeldsberg-smaken.