I september var vår kaffefagansvarlig Pål Marius og økonomisjef Johnny på en spennende studietur til Colombia.
Sammen med representanter fra Norsk Kaffeinformasjon og andre bransjekolleger var de 10 dager på reise for å lære mer om Colombias kaffe og kaffeproduksjon.
Kaffe fra Colombia utgjør en stor det av all råkaffe som importeres til Norge. I 2021 ble det importert 10 500 tonn kaffe Colombia alene – det sier litt om hvor mye kaffe vi drikker her i Norge. Kilde: kaffe.no
Lyst til å smake?
Vår gule kaffeserie inneholder kaffe fra Colombia
Filtermalt / Filtermalt Mørkbrent / Hele Bønner / Hele Bønner Mørkbrent / Kokemalt / Presskanne
På Universidad de Antioquia i Medellin fikk de grundig informasjon om Colombias kaffetradisjoner og ikke minst områdene hvor kaffen dyrkes:
– Smak og aroma
– Brenning
– Historie
– Fra kaffeplantasje til kopp
– Kaffekultur og erfaringer
– Kvinner i kaffebransjen i Colombia
– Entreprenørskap
Det ble også tid til å reise ut til ulike kaffeplantasjer og møte noen av kaffebøndene som leverer kaffe til Norge.
Høyt engasjement og lidenskap er stikkord som beskriver arbeidet deres – og da er det ikke rart at også kaffen blir god og velsmakende.
Kaffe er et jordbruksprodukt og krever mye innsats fra hele verdikjeden for at vi skal ha best mulig utgangspunkt når kaffen ankommer brenneriet vårt her i Trondheim.
Det er en lang reise i både tid og sted fra kaffebæret blir plukket fra treet, til du sitter med kaffekoppen i hånda. Bak hver eneste kaffekopp er det mye håndverk, kjærlighet og hardt arbeid.