Kjeldsberg i dag

Kjeldsberg er et lokalt kaffebrenneri i Trondheim med lange tradisjoner og sterk lidenskap for kaffe. Med fokus på kvalitet, smak og gode råvarer har vi laget kaffe i seks generasjoner. Vi lever for å gi våre kunder den beste kaffeopplevelsen.

Kjeldsberg leverer kaffe til REMA 1000 og Bunnpris, samt store og små storhusholdningsbedrifter. For storhusholdning kan vi bistå med å skaffe den rette kaffemaskinen for kundens behov. Har du noen spørsmål eller ønsker råd om en god kaffeordning for din arbeidsplass, kan du ta kontakt med en av våre medarbeidere.

Kjeldsberg kaffe eies 50 % av REMA Industrier og 50% av Kjeldsberg Invest. Målet er ikke mindre beskjedent enn å bli best innen kaffe – både på kvalitet og pris.

Historien

Kjeldsberg hadde sin start helt tilbake i 1856 når Rasmus Flor Kjeldsberg åpnet sin første kolonialbutikk i Trondheim. Han startet sin søken etter kvalitetskaffen som har kjennetegnet Kjeldsberg kaffe helt siden da.

Kjeldsberg ble fast kunde hos Kaffebrenneriet Probat i 1960 og medeier i Probat i 1973, 24 år senere fusjonerte bedriftene og ble til Kjeldsberg Kaffebrenneri AS.

Allerede i 1979 innledet Kjeldsberg et samarbeid med Ole Reitan og sønnen Odd Reitan, som hadde vyer om å lage en landsdekkende franchisebasert butikkjede. De var i startgropa, men Kjeldsberg hadde tro på konseptet og ble etter hvert engrosleddet til Rema 1000-kjeden og Kjeldsberg kaffe fikk landsdekkende distribusjon.

Les mer om vår historie

Vårt Samfunnsansvar

Kjeldsberg har importert og foredlet kaffe siden 1856. Vi har derfor lange tradisjoner for å ta sosialt ansvar på alvor. 160 års virksomhet ville knapt vært mulig uten at driften har vært tuftet på respekt og god forretningsetikk.

Som kaffeprodusent er vi avhengig av en verdikjede der kaffedyrkerne spiller en avgjørende rolle. Når kaffeprisene er lave er det en betydelig risiko for at kaffebøndene ikke har økonomi til å produsere god råkaffe. Alle aktører i kaffebransjen er avhengig av at det er lønnsomt for kaffebøndene å produsere kvalitetskaffe.

Kjeldsberg Kaffe er den eneste kaffeprodusenten i landet som produserer utelukkende sertifisert kaffe. Noen av våre produkter er også dobbeltsertifisert.

FAIRTRADE & RAINFOREST ALLIANCE

Det er en selvfølge at kaffen skal smake ordentlig godt. Og ordentlig kaffe betyr også at vi skal oppføre oss ordentlig!

Vi er svært stolte av at all kaffen vi produserer enten er sertifisert gjennom Rainforest Alliance eller Fairtrade. Vår økologiske filterkaffe er Fairtrade-sertifisert. Øvrige varianter har vi valgt å sertifisere gjennom Rainforest Alliance.

Når du kjøper Rainforest Alliance – merkede produkter er du med på å støtte opp om en bedre fremtid for kaffeprodusenter og miljø. Rainforest Alliance er en internasjonal merkeordning for et bærekraftig jordbruk, som skal sikre at kaffen i denne posen er produsert etter strenge krav til miljø, jordbruk og sosiale forhold.

Les mer om Rainforest Alliance og Fairtrade på rainforest-alliance.org og på www.fairtrade.no.

INITATIV FOR ETISK HANDEL

Kjeldsberg Kaffebrenneri er medlem av Initiativ for Etisk Handel. Det er et samarbeid mellom handelsbedrifter, næringslivsorganisasjoner, fagforeninger og frivillige organisasjoner i Norge. Formålet med foreningen er å fremme forståelse for etisk handel gjennom å arbeide for tiltak som bidrar til at varer produseres etisk forsvarlig.

Les mer om Initiativ for Etisk Handel her.

KIRKENS BYMISJON

Vi engasjerer oss også sterkt lokalt i Trondheim, både innenfor omsorg og idrett, ved å sponse tiltak som bygger samfunn, sunne holdninger og som skaper samhold. Kjeldsberg Kaffebrenneri AS er stolt samarbeidspartner til Kirkens Bymisjon i Trondheim.

Les mer om Kirkens Bymisjons arbeid (se under byer og Trondheim).

MILJØFYRTÅRN

Kjeldsberg Kaffebrenneri er en sertifisert Miljøfyrtårn-bedrift.

Bedriftens Klima-og miljørapporten kan fås ved henvendelse til Kjeldsberg.

Les mer om Miljøfyrtårn her

LANDET VÅRT
er FULLT av MENNESKER
SOM GJØR en ORDENTLIG
viktig JOBB

– og vi gjør alt vi kan for å
gi dem ordentlig god kaffe

UA-101794396-1