STØRST KAFFEKONSUM I MIDT-NORGE

Onsdag 5. desember 2012

Ni av ti voksne i Norge drikker kaffe, og hver av oss heller ned omtrent 1200 kopper i året. Det blir fire milliarder kopper i året.

Nordmenn har lenge vært i verdenstoppen i kaffedrikking, og har de siste årene konkurrert med Finland om å ligge øverst på lista. Nå viser en undersøkelse gjennomfort av Ipsos MMI for Norsk Kaffeinformasjon at nærmere ni av ti voksne nordmenn drikker kaffe. To av tre drikker kaffe hver dag, og til sammen drikker vi 11 millioner kopper hver dag.

– Statistikk fra de siste 50 årene viser at kaffekonsumet i Norge holder seg jevnt høyt, sier informasjonssjef i Norsk Kaffeinformasjon, Marit Lynes.

I 2010 ble det importert drøye 40 000 tonn kaffe til Norge, ifølge Statistisk sentralbyrå.
Det er aller flest kaffedrikkere i Midt-Norge, viser undersøkelsen. Der drikker tre av fire kaffe daglig, mens bare én av 20 aldri drikker kaffe. Deretter følger hovedstaden, mens østlendinger for øvrig er mest forsiktige med kaffedrikkingen.

Den daglige kaffedrikkingen øker mest hos folk som er 45 år eller eldre, mens forskjellene mellom kvinner og menn er små.

En liten påminnelse om hvordan man lager ordentlig kaffe..
– Bruk helt rent utstyr.
– Bruk friskt, kaldt vann.
– Bruk riktig malingsgrad i forhold til tilberedningsmetode.
– Kaffe er en ferskvare. Når posen er åpnet bør den brukes i løpet av en ukes tid.

– Bruk riktig mengde kaffe. Til filtermalt kaffe anbefaler vi gjerne 60-70 gram per liter vann. Det gir en fyldig kaffe. Måleskjeer får du gratis i de fleste dagligvarebutikker.

– Server kaffen nylaget.
– Husk at tilberedningstid og temperatur er avgjørende

Les mer om undersøkelsen på TV 2 sine nettsider.

Foto: Illustrasjonsfoto © Colourbox.com