Radio Norge og Kjeldsberg kaffe har kåret Mona Eieland i GatemagaZinet til Årets Hverdagshelt

Tirsdag 19. desember 2013

Mona Eieland fra Engelsviken fikk årets flotteste julegave fra Kjeldsberg kaffe for å fortsette det unike arbeidet i sitt lokalmiljø gjennom bladet GatemagaZinet i Fredrikstad.

Fire ganger i løpet av 2013 har Morgenklubben med Loven og Co. på Radio Norge i sine Hjemme Hos-sendinger sendt fra kjøkkenbordet til en familie som bor i ett av Norges flotteste steder. Og, hver gang har de kåret en Hverdagshelt i lokalmiljøet der de sender fra. I Skudeneshavn ble Helen Audunsdottir i Foreningen Gamle Skudeneshavn kåret til Hverdagshelt for sitt arbeid med å vedlikeholde gamlebyen. På Løten ble miljøforkjemper Thomas Cottis-, og i Honningsvåg ble Ronny og Evald fra Nordkapp Alpinsenter som driver alpinsenter på dugnad kåret til Hverdagshelter. Men, det var Mona Eieland i Engelsviken som stakk av med seieren som Årets Hverdagshelt i Norge. Hun er redaktør og dagligleder i GatemagaZinet.

– Stiftelsen GatemagaZinet er et talerør for vanskeligstilte og rusavhengige. I tillegg til at selgere har en verdig jobb og tjener legale penger, er sosialiseringen som et magasinsalg medfører, noe av det viktigste i inkludering i et samfunn. Som arbeidsgiver ser vi at våre selgere får økt selvrespekt, selvinnsikt, håpet – og drømmen om en hverdag som er en smule bedre enn dagen i dag, forklarer Mona Eide via magasinets hjemmesider.

Mona Eide ble ble kåret til Årets Hverdagshelt direkte på lufta på Radio Norge i dag.

– Jeg ble helt skjelven jeg nå, sa hun. Vi er nå sikret drift videre, og midlene går uavkortet til selgerne.

Administrerende direktør i Kjeldsberg Kaffe Odd Strand er glad for å gi GatemagaZinet en julegave som vil gjøre stor nytte og bringe mye glede til mange i lokalmiljøet i Fredrikstad.
– Det betyr mye for oss å kunne bidra med en gave til en Hverdagshelt og til et formål som gjør en betydelig innsats for vanskeligstilte i sitt lokalmiljø. Vi gratulerer Mona Eide som en verdig vinner og et forbilde for oss andre, og vi gleder oss til å følge med arbeidet hennes videre og se hva hun kan få til med pengene og med et års forbruk av kaffe for selgerne av GatemagaZinet.

For mer informasjon, kontakt:
Hanne Normann
Brand Care Manager og PR-ansvarlig
Radio Norge og SBS Discovery Radio
Tlf: 93484915

Les saken på Fredrikstad Blad