Personvern og informasjonskapsler

For å vite hvordan folk bruker nettsiden vår, henter vi informasjon ved hjelp av søkefelt og informasjonskapsler, men vi lagrer ikke personopplysninger i prosessen. Informasjonskapsler kan være like nyttig både for eieren og brukeren av en nettside. Eieren av nettsiden kan tilpasse tjenesten ut fra informasjonen som lagres. For brukeren kan besøk på nettsiden oppleves mer brukervennlig og tilpasset.

Lov om elektronisk kommunikasjon krever at vi informerer våre besøkende om bruk av informasjonskapsler (cookies). § 2-7b Bruk av informasjonskapsler/cookies sier følgende:

Lagring av opplysninger i brukers kommunikasjonsutstyr, eller å skaffe seg adgang til slike, er ikke tillatt uten at brukeren er informert om hvilke opplysninger som behandles, formålet med behandlingen, hvem som behandler opplysningene, og har samtykket til dette. Første punktum er ikke til hinder for teknisk lagring av eller adgang til opplysninger:

  1. Utelukkende for det formål å overføre kommunikasjon i et elektronisk kommunikasjonsnett
  2. Som er nødvendig for å levere en informasjonssamfunnstjeneste etter brukerens uttrykkelige forespørsel

Les mer om informasjonskapsler i ekomloven her.


Informasjonskapsel

En informasjonskapsel, ofte kalt cookie, er en liten tekstfil som lastes ned og lagres på brukers datamaskin eller annen enhet når brukeren åpner en nettside. Informasjonskapselen brukes på kjeldsberg.no for eksempel til å registrere hvor brukere beveger seg rundt på nettstedet. Dette er med på gjøre brukeropplevelsen for alle besøkende enda bedre. Vi har som mål å behandle personopplysninger med respekt og forsiktighet.


Informasjonskapsler fra Google Analytics

Vi bruker analyseverktøyet Google Analytics for å få statistikk om hvordan besøkende navigerer og bruker sidene våre. Vi får for eksempel vite tidspunkt på dagen, hvilke sider de besøker, og hvor lenge de bruker siden. Vi lagrer ingen personopplysninger rundt dette.

Google Analytics bruker informasjonskapsler; små tekstfiler som nettstedet lagrer på din datamaskin. For å sikre personvernet ditt bruker vi anonymizeIP, en funksjon som gjør at alle opplysninger som kan identifisere deg, inkludert IP-adresse, blir anonymisert.


Behandling av personopplysninger

Eierne av dette nettstedet sikrer at de personopplysninger som du gir oss, ikke blir misbrukt, jf. reglene i personopplysningsloven. Eiere av dette nettstedet, bekrefter at denne informasjonen behandles strengt og den kun brukes til det formål som er ment for innsamling av data.


Du kan skru av informasjonskapsler

Det er mulig å skru av informasjonskapsler i nettleseren. Kjeldsbergkaffe.no og svært mange andre nettsider benytter seg av informasjonskapsler, og kan få begrenset funksjonalitet dersom dette gjøres. Du kan lese mer om hvordan du endrer innstillinger knyttet til informasjonskapsler på nettlesernes egne sider:


Du kan slette informasjonskapsler

Du kan slette informasjonskapsler fra innstillingene i nettleseren din. Hvis du endrer innstillingene til å ikke tillate informasjonskapsler, vil de opprettes igjen neste gang du går inn på et nettsted som benytter dette.


Lær mer om informasjonskapsler

Post- og Teletilsynet er ansvarlig for å håndheve «cookieparagrafen». Her kan du lese mer om Post- og Teletilsynets uttalelser i forbindelse med ekomloven. Du kan også lese mer om Datatilsynets egen uttalelse om «cookieloven» som tredde i kraft 1. juli 2013.

https://www.nkom.no/aktuelt/nyheter/bedre-forbrukervern-p%C3%A5-nettet-fra-1.juli

https://www.datatilsynet.no/Nyheter/2013/Bruk-av-cookies-krev-samtykke/