Kvalitetsprosessen

I over 150 år har vi valgt ut råvarer med største omhu. For å få en førsteklasses kvalitetskaffe begynner vi alltid med å finne partier vi har tro på.

Oppfølging

Fra våre leverandører får vi tilsendt små prøver av grønne, ubrente kaffebønner for testing og godkjenning. I vårt eget laboratorium brennes prøvene i en liten kaffebrenner. Deretter tilbereder og smakstester vi flere kopper for å sikre at kaffen oppfyller våre strenge krav til smak og farge. Vi kjøper aldri partier uten å smake på kaffen først.

Kaffe er sesongbasert, det vil si at ulike bønner fra forskjellige land er modne og høstes til forskjellige tider på året. Dette er noe vi må ta hensyn til og følger nøye med på, da mange av våre kaffeprodukter er sammensatt av bønner fra flere land. Vi må balansere smakene og sørge for konstant kvalitet og god smaksopplevelse hele året.

Ankomst

Kaffen som kommer gjennom nåløyet, bestilles og fraktes til brenneriet i store sekker – i parti på 20 tonn om gangen.

Testing

Kort tid etter ankomst tas prøver fra de rå kaffebønnene. Vår kvalitetssjef tester dem på ny for å sikre at kvaliteten er den samme som ble bestilt.

Brenning

Når den er godkjent lagres den i store siloer til den er klar for brenning. Den blir da en del av en større blanding på opp til to tonn som brennes om gangen.

Pakking

Etter brenning kvalitetssikrer vi igjen kaffens farge og smak. For å bevare aromaen pakkes kaffen umiddelbart etter kverning. Pakkingen foregår under kontinuerlig kontroll.

Kvalitetsarbeidet stopper ikke ved pakkemaskinen hos oss. For at du skal kunne nyte en perfekt kopp kaffe må også du ha litt kunnskap om oppbevaring og tilberedning. Du må passe på at kaffeposen alltid er lukket, at tilberedningsutstyret er rent og at kaffen ikke blir stående. Les mer om tilberedning her.