Kjeldsberg lanserer fersk kaffe

Onsdag 2. oktober 2013

Kjeldsberg fortsetter satsingen på kvalitetskaffe, og lanserer nå Sesongens Beste Kaffe. Med denne serien vil Kjeldsberg kunne tilby den særegne smaken av fersk kaffe i begrensede opplag.

Kaffe fra et voksested vil variere i smak gjennom et helt år. Ettersom kaffebærene modnes til samme tid hvert år og kaffen høstes under en kort periode, ligger kaffebønnene ferdig tørkede i sekk resten av året. Og da endrer også kaffens smakskvalitet karakter.

Fordi årstidene varierer fra sted til sted, vil det gjennom hele året være land som er i innhøstingsfasen. Og det er nettopp den særegne smaken av helt fersk kaffe Kjeldsberg ønsker å formidle med denne serien. For å spare tid får alle sesongens kaffe samme pakning. På denne måten går det kortest mulig tid fra de grønne kaffebønnene ankommer brenneriet til Sesongens Beste Kaffe kommer i butikken.

Kjeldsberg kjøper et lite kaffeparti fra det landet som blir valgt som sesongens beste. Vår første kaffe i serien er fra Sumatra og har navnet Gayo Mountain. Kaffebønnene er plukket i landsbyen Jagong-Jeget i provinsen Central Aceh. Plantasjene ligger 1200-1600 meter over havet. Smaken av Gayo Mountain er mild og lett syrlig. Du kan lete etter smakstoner av bitter sitrus – som det hvite i en grapefrukt. Og syrlige bær sammen med lys sjokolade og tørket frukt.

Neste parti kaffe vil komme fra en annen verdensdel og smake annerledes.

Les mer om Sumatra Gayo Mountain her