Fairtrade Økologisk

Kjeldsberg Fairtrade Kaffe Økologisk

Mandag 15. september 2014

Vi i Kjeldsberg Kaffebrenneri legger stor vekt på å finne gode og sesongferske kaffepartier for vår Fairtrade kaffe. Kaffen er selvsagt alltid 100% arabica og høyvokst, for å gi den smaksbevisste kaffekjøperen en god kaffeopplevelse.

Vi i Kjeldsberg Kaffebrenneri legger stor vekt på å finne gode og sesongferske kaffepartier for vår Fairtrade kaffe.
Kaffen er selvsagt alltid 100% arabica og høyvokst, for å gi den smaksbevisste kaffekjøperen en god kaffeopplevelse.
Med dette bidrar vi samtidig til at kaffedyrkere prioriterer å dyrke med gode metoder og at økt agronomisk kompetanse lønner seg.

Kjeldsberg Fairtrade kommer ikke fra et fast opprinnelsesland. Grunnen til det er at høyvokst kaffe fra ett land vil være fersk og god et halvt års tid etter høstesesongen. Deretter falmer smaken. Vi ville fått for stor smaksvariasjon. Typiske land vi kjøper Fairtrade kaffe fra er Guatemala, Mexico og andre sentralamerikanske land.

Smaken:
Kjeldsberg Fairtrade kaffe har en syrlig og aromatisk smak, nettopp fordi vi utelukkende velger høyvokst arabica.
Det kan hende at kaffen stiller litt krav til deg som kunde – at du er åpen for at kaffe skal smake forskjellig fra forskjellige land. Akkurat som vin. Det finnes ikke en kaffesmak som er den ene riktige.

Vi kan sammenligne smaken med en enkel rose i stedet for en stor og blandet bukett – som ville fått betegnelsen “rund og fyldig”.

Det er nettopp særegenheten med en høyvokst kaffe fra kun ett opprinnelsesland, smaken er ren og elegant og ikke tung og mektig. Det skal være spennende å lete etter smaksassosiasjoner: finner vi solbærsmak, sitrus, krydder eller noe annet spennende?

Kaffefacts

Arabicakaffe:
Det finnes to arter kaffe: Arabica og Robusta. Dette er to vidt forskjellige planter som begge har kaffebønner som ligner hverandre. Genetisk er de like forskjellige som tomater og potet!
Arabica regnes som den mest elegante og fine kaffesmaken. Denne kaffen er syrlig og aromatisk.

Voksehøyde:
I høye fjellområder 1200-1800 meter dyrkes den aller beste kaffen. Det er mange årsaker til at høyvokst kaffe smaker mye mere spennende. Først og fremst skyldes det at bærene får modnes litt langsommere fordi det er kjøligere klima. Spesielt om natten. Bønnene får god tid til å samle opp smak fra grunnen.