Kaffebesøk

Mandag 15. oktober 2012

Cupping i norgesklasse vil mange si. Produktansvarlig Gunn i Kjeldsberg Kaffe, og produktansvarlig Roy i Dromedar Kaffebar lekte seg med kaffen! Høylytt og engasjert diskuterte de smaker av alle slag.

Ekstra gode prøver på spesialbønner hadde ankommet brenneriet, og disse måtte deles med flere. Gunn inviterte Roy til “artig cupping” som hun kaller det. Roy er produktsjef i kaffebarkjeden Dromedar, og han er en dyktig kaffekjenner.

Dromedar kaffebar ble etablert i Trondheim i 1997. De har alltid hatt fokus på kvalitet og service, og de er kjent for byens beste kaffe!

Med stor entusiasme smakte Gunn og Roy seg gjennom kaffebønner fra Burundi, Rwanda og Colombia. Alle hadde sin egen smak, det vil si mange smaker! Det er smaker som vi “ikke-eksperter” har vanskeligheter med å sette ord på. Som mye annet må også smaken trenes opp. Ordtaket  “trening gjør mester” gjelder også her.

kaffebesok2

Kaffen fra Burundi var smakfull, den hadde god sødme og krydder og tørkede frukter var fremtredende smaker. En elegant selskapskaffe med kaffe og kake i samme kopp, konstaterte de begge.

Kaffen fra Colombia stod ikke til forventnigene. Den var søt og fruktig, men manglet smak av sjokolade og bær. Den manglet også fylde og kraft.

To typer kaffe fra Rwanda skulle også prøves. Det startet med en smakseksplosjon når de smakte på den første; mørk sjokolade, lær og krydder var noen av smakene de oppdaget. Dette er det man kan kalle en komplett kaffeopplevelse. Ord ble fattige, og det ble stille rundt bordet. Denne kaffen måtte nytes i stillhet!

Den andre kaffen fra Rwanda imponerte ikke like mye. Den var for fersk, og den hadde en bitterhet som kamuflerte de gode smakstonene.

kaffebesok3

Vinneren var soleklart den første kaffen fra Rwanda, det var de begge enige om.

Vi gleder oss til allerede til neste “artig cupping” med Roy!

kaffebesok4