KAFFE SOM VARMER EKSTRA GODT

Fredag 23. november 2012

Kaffe med ulike typer brennevin er en slager, også i julebordssesongen.

Noen foretrekker fortsatt en god gammeldags karsk, mens andre foretrekker noen litt flottere varianter, iallfall når de er ute på byen. Det finnes en rekke gode kombinasjoner, og de fleste kjenner Irish Coffee, som er en gammel slager. På bildet over, er det presentert en Scrambler. Denne drikken ble anbefalt av Roar Hildonen. Han er restauratør og Norges eneste innehaver av John Whyte Memorial Trophy, og han er tidligere vinner av NM og VM i Cocktail. Så Scramler, du bør være god!

Ingredienser:
2 cl Grand Marnier Rouge
2 cl Lysholm Linie Akevitt
8 cl svart kaffe (sterk)
1 ts demerarasukker

Ha demerarasukker og kaffe i et varmt Irish Coffee-glass. Rør ut alt sukkeret, ha i brennevinet, rør om og hell søtet krem over en skje slik at den blir liggende på toppen som et lokk over kaffen.

Håper kaffen smaker!