KAFFE – BRA FOR HELSA OGSÅ!

Mandag 17. september 2012

Kaffens rykte har endret seg mye de siste årene. I dag mener seks ganger flere at kaffe er sunt i forhold til de som mener det er usunt. 43 prosent mener drikken er positiv for helsa, viser en fersk undersøkelse gjennomført av Ipsos MMI for Norsk Kaffeinformasjon.

En doktoravhandling av Monica Hauger Carlsen viser at kaffe er den viktigste kilden til antioksidanter i det norske kostholdet. Funnene fra tusenvis av forskningsstudier viser at et moderat kaffeinntak er trygt og at mange av bekymringene rundt kaffe og helse er ubegrunnede, såfremt kaffen er filtrert. En rekke studier har også vist mulige positive helseeffekter.

  • Forskere har identifisert flere antioksidanter i kaffe enn i grønn te, og kaffe står for ca. 50-60 prosent av vårt inntak av antioksidanter.
  • Kaffe kan muligens hjelpe deg til å tenke klarere, styrke hukommelsen og holde konsentrasjonen oppe. Kaffe foran en fysisk krevende prøve kan øke utholdenheten og sette fart på forbrenningen.
  • Koffein har lenge vært kjent som et hjelpemiddel for astmatikere.
  • Forskning tyder på at kaffedrikking kan bidra til å forebygge dannelsen av nyre- og gallesten.
  • Sjansen for å utvikle parkinsons sykdom og alzheimers demens ser ut til å reduseres ved regelmessig kaffeinntak.
  • Kaffedrikking ser ut til å ha en gunstig effekt på leverfunksjonen.
  • Kaffe kan redusere risikoen for type II diabetes.