Kjeldsberg siden 1856

I over 150 år har Kjeldsberg brent for kaffe, vi er stolte av våre mange tradisjoner og lange historie.

Rasmus Flor Kjeldsberg åpnet sin første kolonialbutikk i Trondheim, og helt fra starten var kaffe ett av hovedproduktene. Kjeldsberg forsto hvor viktig det var at kaffen var av beste kvalitet, derfor ble de importerte råvarene valgt med omhu helt fra begynnelsen. Gjennom mer enn hundre år ble kaffen brent hos forskjellige lokale brennerier i Trondheim.

1856

1930

Ivar Iversen var en trofast medarbeider, han jobbet hos Kjeldsberg hele sitt yrkesaktive liv. Som sjåfør leverte han varene helt inn på kjøkkenbenken. Det gjorde han også i Stiftsgården, der Kjeldsberg leverte varer ved kongelige arrangementer.
Berit Kjeldsberg reiste land og strand rundt og demonstrerte kaffe, det var en utmerket måte å selge kaffe og møte kundene på.

1950

1960

Kjeldsberg ble fast kunde hos Kaffebrenneriet Probat og ble i 1973 medeier i Probat. 24 år senere fusjonerte bedriftene og ble til Kjeldsberg Kaffebrenneri AS.
Kjeldsberg var en av de første i landet som tok i bruk elektronisk databehandling. Satsingen bidro i høy grad til å øke firmaets konkurransekraft.

1966

1979

Kjeldsberg innledet et samarbeid med Ole Reitan og sønnen Odd Reitan, som hadde vyer om å lage en landsdekkende franchisebasert butikkjede. De var i startgropa, men Kjeldsberg hadde tro på konseptet. Kjelsberg ble etter hvert engrosleddet til Rema 1000-kjeden og Kjeldsberg kaffe fikk landsdekkende distribusjon.Reitan overtar Kjeldsberg butikken på Bromstad i Trondheim, og prøver for første gang ut konseptet REMA 600.
Kjeldsberg var en av hovedsponsorene og leverandør av kaffe til VM på ski i Trondheim. Kjente skiløpere gikk i mål med Kjeldsberg på brystet.

1997

1998

Kjeldsberg solgte engrosvirksomheten til Rema 1000. Bedriften ble omstrukturert, men kaffe var fortsatt en viktig del av bedriften.
REMA Industrier kjøper 50% av selskapet og blir største eier. R.Kjeldsberg eier fortsatt 40% og I.K. Lykke eier 10%.

2012

2013

Kjeldsberg lanserte et nytt og spennende kaffesortiment, med satsning på flere hele bønner, fairtrade og økologisk sertifisert kaffe. Den gule posen fikk også ny design. Se utviklingen til kaffeposene her.
Kjeldsberg lanserer UTZ-sertifisert kaffe.

2015