CUPPING MED GUNN

Tirsdag 6. september 2012

Vår kaffeekspert Gunn, smaker seg gjennom utallige kopper kaffe hvert år.

Først bestiller hun prøver av kaffe, som hun tror vil passe i Kjeldsbergs kaffeblandinger. Hvis disse godkjennes, bestiller vi ofte flere tonn bønner (råkaffe). Vi kjøper i hovedsak kaffe fra Brasil, Colombia, Kenya og ulike land i Mellom-Amerika. I dag smakte vi oss gjennom en prøve fra Colombia og to fra Kenya.

Det er utrolig hvor forskjellig kaffe smaker. Typiske smaker for Kenya er syrlige sitrusfrukter, og den kan minne om te med masse sitron. Den har også hint av bergamot og hibiscus. Den vi smakte på i dag, var helt fantastisk! Det ble topp karakter. Det samme gjelder kaffen fra Colombia, den var også spot on på smak. Disse bønnene finner du i 1856. Vi bestiller!

Ankomst_test

På gøy smakte vi på en prøve fra Rwanda. Den er ikke hverdagskost på brenneriet, og forventningene var høye! Vi ønsket å smake en rund, syrlig kaffe med toner av sjokolade, krydder og tørkede frukter. Ja, dette skulle bli en eksplosjon av smak!

Men det ble skikkelig nedtur, og det ble kjedelig affære da ingen av de forventede smakene dukket opp. Kanskje vi må prøve oss på en annen kaffeplantasje neste gang, da kaffekvaliteten og smaken varierer fra plantasje til plantasje.

Gunn_cupp3