Den internasjonale kaffedagen på Aker Brygge 1. oktober

Tirsdag 22. september 2016

1. oktober spanderer norsk kaffebransje nybrygget kaffe på kaffeglade nordmenn, da norsk kaffekultur skal hylles på Aker Brygge i Oslo. – Vi skal sette verdensrekord i kaffebrygging, sier Marit Lynes i Norsk Kaffeinformasjon. Målet er 5000 kopper på fem timer. Det blir traktet på store traktere og små traktere, vi har espressostasjoner og håndbrygget kaffe. For å skape den rette stemningen vil det også bli brent kaffe på Bryggetorget. Store og små kaffehus vil delta, og det blir servert kaffe fra mange ulike land og regioner.

Et annet innslag på Aker Brygge er NM i Slappa. Dette er en hyllest til kaffepausen og arrangeres for tiende gang. Her søker vi avslappede personer i alle aldre. Oppmøte samt inntak av valgfri kaffe er eneste krav for deltakelse. Den som oppnår lavest gjennomsnittlig puls i løpet av 5 minutter får trofeet ”Den forgyllede kaffetrakter” og ett års gratis forbruk av kaffe. Det vil i tillegg bli trukket ulike kaffepremier til de som møter opp.

Møt opp og kos deg om du er i området den 1. oktober.

Link til arrangement

 

Kaffetips

Fredag 19. august 2016

Lurer du på hvordan du skal lage filterkaffe? Eller hadde det vært hyggelig å servere gjester en forfriskende iskaffe i sommervarmen? Vi har oppskriften til deg.

På vår Facebook-side har vi illustrert hvordan du enkelt lager ulike typer kaffe. Ta en titt for gode tips.

Presskannekaffe

Filtermalt

Iskaffe

Nye filmer

Nye filmer

Fredag 19. februar 2016

Landet vårt er fullt av mennesker som gjør en ordentlig viktig jobb - og vi gjør alt vi kan for å gi dem ordentlig god kaffe.

 

 

KJELDSBERG ER ORDENTLIG KAFFE

Mandag 29. juni 2015

Det er en selvfølge at kaffen skal smake ordentlig godt. Ordentlig kaffe betyr også at vi skal oppføre oss ordentlig! Vi er svært stolte av at all kaffen vi produserer enten er UTZ- eller Fairtrade-sertifisert.

Vår økologiske filterkaffe er FairTrade-sertifisert. Øvrige varianter har vi valgt å UTZ-sertifisere.

Det er en selvfølge at kaffen skal smake ordentlig godt. Ordentlig kaffe betyr også at vi skal oppføre oss ordentlig! Vi er svært stolte av at all kaffen vi produserer enten er UTZ- eller Fairtrade-sertifisert.

Vår økologiske filterkaffe er FairTrade-sertifisert. Øvrige varianter har vi valgt å UTZ-sertifisere.

Når du kjøper UTZ-merkede produkter er du med å støtte opp om en bedre fremtid for kaffeprodusenter og miljø. UTZ Certified er en internasjonal merkeordning for et bærekraftig jordbruk, som skal sikre at kaffen i denne posen er produsert etter strenge krav til miljø, jordbruk og sosiale forhold.

Les mer om UTZ og Fairtrade på www.utzcertified.org og på www.fairtrade.no

Fairtrade Økologisk

Kjeldsberg Fairtrade Kaffe Økologisk

Mandag 15. september 2014

Vi i Kjeldsberg Kaffebrenneri legger stor vekt på å finne gode og sesongferske kaffepartier for vår Fairtrade kaffe. Kaffen er selvsagt alltid 100% arabica og høyvokst, for å gi den smaksbevisste kaffekjøperen en god kaffeopplevelse.

Vi i Kjeldsberg Kaffebrenneri legger stor vekt på å finne gode og sesongferske kaffepartier for vår Fairtrade kaffe.
Kaffen er selvsagt alltid 100% arabica og høyvokst, for å gi den smaksbevisste kaffekjøperen en god kaffeopplevelse.
Med dette bidrar vi samtidig til at kaffedyrkere prioriterer å dyrke med gode metoder og at økt agronomisk kompetanse lønner seg.

Kjeldsberg Fairtrade kommer ikke fra et fast opprinnelsesland. Grunnen til det er at høyvokst kaffe fra ett land vil være fersk og god et halvt års tid etter høstesesongen. Deretter falmer smaken. Vi ville fått for stor smaksvariasjon. Typiske land vi kjøper Fairtrade kaffe fra er Guatemala, Mexico og andre sentralamerikanske land.

Smaken:
Kjeldsberg Fairtrade kaffe har en syrlig og aromatisk smak, nettopp fordi vi utelukkende velger høyvokst arabica.
Det kan hende at kaffen stiller litt krav til deg som kunde – at du er åpen for at kaffe skal smake forskjellig fra forskjellige land. Akkurat som vin. Det finnes ikke en kaffesmak som er den ene riktige.

Vi kan sammenligne smaken med en enkel rose i stedet for en stor og blandet bukett – som ville fått betegnelsen “rund og fyldig”.

Det er nettopp særegenheten med en høyvokst kaffe fra kun ett opprinnelsesland, smaken er ren og elegant og ikke tung og mektig. Det skal være spennende å lete etter smaksassosiasjoner: finner vi solbærsmak, sitrus, krydder eller noe annet spennende?

Kaffefacts

Arabicakaffe:
Det finnes to arter kaffe: Arabica og Robusta. Dette er to vidt forskjellige planter som begge har kaffebønner som ligner hverandre. Genetisk er de like forskjellige som tomater og potet!
Arabica regnes som den mest elegante og fine kaffesmaken. Denne kaffen er syrlig og aromatisk.

Voksehøyde:
I høye fjellområder 1200-1800 meter dyrkes den aller beste kaffen. Det er mange årsaker til at høyvokst kaffe smaker mye mere spennende. Først og fremst skyldes det at bærene får modnes litt langsommere fordi det er kjøligere klima. Spesielt om natten. Bønnene får god tid til å samle opp smak fra grunnen.

Radio Norge og Kjeldsberg kaffe har kåret Mona Eieland i GatemagaZinet til Årets Hverdagshelt

Tirsdag 19. desember 2013

Mona Eieland fra Engelsviken fikk årets flotteste julegave fra Kjeldsberg kaffe for å fortsette det unike arbeidet i sitt lokalmiljø gjennom bladet GatemagaZinet i Fredrikstad.

Fire ganger i løpet av 2013 har Morgenklubben med Loven og Co. på Radio Norge i sine Hjemme Hos-sendinger sendt fra kjøkkenbordet til en familie som bor i ett av Norges flotteste steder. Og, hver gang har de kåret en Hverdagshelt i lokalmiljøet der de sender fra. I Skudeneshavn ble Helen Audunsdottir i Foreningen Gamle Skudeneshavn kåret til Hverdagshelt for sitt arbeid med å vedlikeholde gamlebyen. På Løten ble miljøforkjemper Thomas Cottis-, og i Honningsvåg ble Ronny og Evald fra Nordkapp Alpinsenter som driver alpinsenter på dugnad kåret til Hverdagshelter. Men, det var Mona Eieland i Engelsviken som stakk av med seieren som Årets Hverdagshelt i Norge. Hun er redaktør og dagligleder i GatemagaZinet.

– Stiftelsen GatemagaZinet er et talerør for vanskeligstilte og rusavhengige. I tillegg til at selgere har en verdig jobb og tjener legale penger, er sosialiseringen som et magasinsalg medfører, noe av det viktigste i inkludering i et samfunn. Som arbeidsgiver ser vi at våre selgere får økt selvrespekt, selvinnsikt, håpet – og drømmen om en hverdag som er en smule bedre enn dagen i dag, forklarer Mona Eide via magasinets hjemmesider.

Mona Eide ble ble kåret til Årets Hverdagshelt direkte på lufta på Radio Norge i dag.

– Jeg ble helt skjelven jeg nå, sa hun. Vi er nå sikret drift videre, og midlene går uavkortet til selgerne.

Administrerende direktør i Kjeldsberg Kaffe Odd Strand er glad for å gi GatemagaZinet en julegave som vil gjøre stor nytte og bringe mye glede til mange i lokalmiljøet i Fredrikstad.
– Det betyr mye for oss å kunne bidra med en gave til en Hverdagshelt og til et formål som gjør en betydelig innsats for vanskeligstilte i sitt lokalmiljø. Vi gratulerer Mona Eide som en verdig vinner og et forbilde for oss andre, og vi gleder oss til å følge med arbeidet hennes videre og se hva hun kan få til med pengene og med et års forbruk av kaffe for selgerne av GatemagaZinet.

For mer informasjon, kontakt:
Hanne Normann
Brand Care Manager og PR-ansvarlig
Radio Norge og SBS Discovery Radio
Tlf: 93484915

Les saken på Fredrikstad Blad

KJELDSBERG KAFFE OG GOD GAMMELDAGS LANDHANDEL

Torsdag 26. november 2013

Kjeldsberg Kaffebrenneri leverer kaffe til den lille landhandelen Avdembsue på Lesja, som ligger øverst i Gudbrandsdalen. “Der ingen skulle tru at nokon kunne bu”- den følelsen får man nærmest når man kommer dit og ser den gammeldagse landhandelen, som ligger sjarmerende til i veikanten. Det er ikke mange slike butikker igjen i Norge. En orginal kolonialbutikk med sammenhengende drift i 125 år, Advembsbue lever absolutt opp til forventningene! Med en eldgammel disk, lakkerte linoleumsgulv og hyggelig betjening er det en morsom opplevelse å ta turen innom.

Julekaffe med mye smak fra Kjeldsberg

Mandag 4. november 2013

Til jul vil nordmenn ha kaffe med mye smak. Kjeldsbergs julekaffe med smak av sitrus og sjokolade gir nettopp dette.

Kjeldsberg julekaffe er blandet av våre aller beste kaffepartier fra Colombia, Sumatra og Brasil. Den er kraftig og aromatisk med smak av sitrus og sjokolade og har en fyldig sødme som base. Kaffesortene og brenningsgraden er nøye valgt for å passe etter julens kraftige måltider, gjerne sammen med søte fristelser.

Brenningsgraden er litt mørkere enn tradisjonell traktekaffe, men ikke så mye at den kan kalles mørkbrent – den skal tross alt nytes sammen med andre godsaker som slåss om smaksløkenes oppmerksomhet.

Kjeldsberg julekaffe kommer i flott, selgende d-pk med juledesign.

Sesongens Beste – Sumatra Gayo Mountain

Tirsdag 3. oktober 2013

Vår første kaffe i serien Sesongens Beste er fra Sumatra og har navnet Gayo Mountain. Kaffebønnene er plukket i landsbyen Jagong-Jeget i provinsen Central Aceh.

Plantasjene ligger 1200-1600 meter over havet og alle kaffebuskene er skyggedyrket, dvs at de vokser sammen med andre nytteplanter som sitrusfrukter, avocado, kanel, papaya og mango. De høye trekronene fra disse trærne lager en gunstig beskyttende skygge for kaffebuskene.

Prosessen etter plukking kalles semi-washed. Men hva betyr “washed” og “unwashed” kaffe?

Kaffebærene ligner et kirsebær med to kaffebønner inni. Vasket kaffe betyr at kaffebærene blir skrellet rett etter plukking. De grønne bønnene er da dekket av et tykt og klebrig fruktkjøtt som smaker søtt. Dette laget av fruktkjøtt fjernes i en fermenteringsprosess i vann. Deretter tørkes de rene kaffebønnene.

Tørket kaffe betyr at HELE kaffebæret tørkes, med bønnene inni. Deretter fjernes det tørre og harde fruktkjøttet. Denne prosessen er typisk for kaffe fra Brasil.

artikkelbilde_sumatra

Omtrent all kaffe du drikker til vanlig er enten vasket eller uvasket.

Men vår Sumatrakaffe er altså semi-washed. Kaffebonden fjerner selv fruktkjøttet i små kverner. Deretter legges kaffebønnene til tørk selv om de har rester av fruktkjøtt på seg. Kaffebønnene leveres etter noen dager til en lokal Coffee Mill, som er et kooperativ. Her blir bønnene renset for rester av tørt fruktkjøtt.

Les mer om Sumatra Gayo Mountain her

Kjeldsberg lanserer fersk kaffe

Onsdag 2. oktober 2013

Kjeldsberg fortsetter satsingen på kvalitetskaffe, og lanserer nå Sesongens Beste Kaffe. Med denne serien vil Kjeldsberg kunne tilby den særegne smaken av fersk kaffe i begrensede opplag.

Kaffe fra et voksested vil variere i smak gjennom et helt år. Ettersom kaffebærene modnes til samme tid hvert år og kaffen høstes under en kort periode, ligger kaffebønnene ferdig tørkede i sekk resten av året. Og da endrer også kaffens smakskvalitet karakter.

Fordi årstidene varierer fra sted til sted, vil det gjennom hele året være land som er i innhøstingsfasen. Og det er nettopp den særegne smaken av helt fersk kaffe Kjeldsberg ønsker å formidle med denne serien. For å spare tid får alle sesongens kaffe samme pakning. På denne måten går det kortest mulig tid fra de grønne kaffebønnene ankommer brenneriet til Sesongens Beste Kaffe kommer i butikken.

Kjeldsberg kjøper et lite kaffeparti fra det landet som blir valgt som sesongens beste. Vår første kaffe i serien er fra Sumatra og har navnet Gayo Mountain. Kaffebønnene er plukket i landsbyen Jagong-Jeget i provinsen Central Aceh. Plantasjene ligger 1200-1600 meter over havet. Smaken av Gayo Mountain er mild og lett syrlig. Du kan lete etter smakstoner av bitter sitrus – som det hvite i en grapefrukt. Og syrlige bær sammen med lys sjokolade og tørket frukt.

Neste parti kaffe vil komme fra en annen verdensdel og smake annerledes.

Les mer om Sumatra Gayo Mountain her

Ny nettside

Torsdag 18. juni 2013

Alle vi i Kjeldsberg kaffe er stolte av vårt nye nettsted.

Her vil alle kaffeinteresserte kunne fordype seg i aktuelle nyheter og lære mer om hvordan kaffe dyrkes og foredles.

Du finner egne sider om ulike opprinnelsesområder og kaffesorter. Vi har også utviklet en Kaffevelger som gjør det enkelt å finne fram til din favorittkaffe.

Hver uke legger vi ut nytt kaffestoff og informerer om aktiviteter slik at det alltid vil være spennende å besøke oss. Velkommen tilbake!